duiken seychellen

Duiken Seychellen: Een Paradijselijk Avontuur Onderwater

Waarom duiken in Seychellen?

Seychellen is een archipel van 115 eilanden in de Indische Oceaan, ten oosten van Afrika. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen vanwege de ongerepte natuur en de prachtige stranden. Maar wist je dat het ook een van de beste duiklocaties ter wereld is? Seychellen heeft een ongelooflijke biodiversiteit, met maar liefst meer dan 1000 soorten vissen en 300 soorten koraal. Het kristalheldere water en de warme temperaturen maken het een ideale bestemming voor duikers van alle niveaus.

De Onderwaterwereld van Seychellen

De onderwaterwereld van Seychellen is werkelijk spectaculair. Het is een paradijs voor iedereen die van duiken houdt. Er zijn talloze duiklocaties verspreid over de archipel, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Een van de meest populaire duiklocaties is de Sainte Anne Marine National Park, waar je een grote verscheidenheid aan zeedieren en koraalriffen kunt vinden. Andere populaire locaties zijn Shark Bank, Brissare Rocks en het eiland Silhouette.

Duiken voor Beginners

Als je nog nooit hebt gedoken, is Seychellen een prima plek om te beginnen. Er zijn veel duikscholen die beginnerscursussen aanbieden en ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel het water in gaat. Je kunt leren duiken op een van de prachtige stranden om vervolgens de onderwaterwereld van Seychellen ontdekken. De duiken zijn meestal niet dieper dan 12 meter, waardoor je geen ervaring hoeft te hebben om een cursus te volgen.

Welke maanden is het beste om te gaan duiken in Seychellen?

Seychellen is het hele jaar door een geweldige duikbestemming. De temperaturen schommelen tussen 24°C en 32°C en het water is meestal rond de 28°C. Het regenseizoen loopt van november tot en met februari, maar dit heeft geen invloed op het zicht onder water. Het hoogseizoen loopt van mei tot september, wanneer de zee het kalmst is en de watertemperaturen het aangenaamst zijn.

Sainte Anne Marine National Park

Het Sainte Anne Marine National Park is een van de meest populaire duiklocaties in Seychellen. Het park bestaat uit zes kleine eilanden en een uitgestrekt koraalrif. De duiklocatie biedt een grote verscheidenheid aan zeedieren, waaronder scholen van tropische vissen, schildpadden, roggen en octopussen.

Shark Bank

Een andere populaire duiklocatie in Seychellen is Shark Bank. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier haaien zien, waaronder de zeldzame walvishaai. Maar maak je geen zorgen, deze haaien zijn volledig ongevaarlijk voor duikers. Naast haaien kun je hier ook andere grote zeedieren zien, waaronder barracuda's, tonijnen en dolfijnen.

Brissare Rocks

Brissare Rocks is een andere prachtige duiklocatie in Seychellen. Hier vind je een grote verscheidenheid aan koraal en zeedieren, waaronder schildpadden, krokodilvissen en anemoonvissen. Wat deze locatie echt uniek maakt, zijn de vele grotten en tunnels die je kunt verkennen tijdens het duiken.

Silhouette Island

Silhouette Island is het derde grootste eiland van Seychellen en biedt duikers een van de meest uitdagende duiklocaties in de archipel. Hier kun je diep duiken en genieten van het zicht op verschillende soorten haaien, waaronder de tijgerhaai en de hamerhaai. Het eiland is ook de thuisbasis van een zeldzaam soort koraal, genaamd “black coral”.

PADI-cursussen

De meeste duikscholen in Seychellen bieden PADI-cursussen aan voor beginners. PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors en biedt gestructureerde cursussen aan die zijn ontworpen om beginners vertrouwd te maken met de basisprincipes van duiken. De cursus omvat theorielessen, praktische oefeningen in het zwembad en duiken in open water. Na voltooiing van de cursus ontvang je een certificaat dat je toelaat om op eigen gelegenheid te duiken.

Diepe Duiken

Voor degenen die op zoek zijn naar een uitdaging, zijn er enkele diepe duiklocaties beschikbaar in Seychellen. Deze locaties zijn alleen geschikt voor ervaren duikers en vereisen speciale training en uitrusting. Een van de populairste diepe duiklocaties is de Amirantes Trench, waar je kunt duiken tot een diepte van 60 meter.

Wrakduiken

Seychellen heeft ook enkele interessante wrakduiklocaties. Een van de meest populaire is de Ennerdale, een Brits vrachtschip dat in 1970 zonk. Het wrak ligt op een diepte van 32 meter en biedt een fascinerend zicht op het leven onder water.